Mini-documentaire over groen gas

05-09-2019

In de video legt natuurwetenschapper Diederik Jekel samen met Marike van der Werf (directeur energietransitie Groen Gas Nederland) alles uit over groen gas.

Op 14 maart is de mediacampagne van KVGN van start gegaan met als titel ‘Energietransitie is een werkwoord’. Onder de noemer ‘missie-energie’ worden in de campagne gedurende het hele jaar vier onderwerpen behandeld. Achtereenvolgens zijn dat: waterstof, aardwarmte, CCS en groen gas. Gezamenlijk geven de items antwoord op de vraag welke alternatieven de gassector (op termijn) voor aardgas ziet.

Per onderwerp omvat de campagne een aantal onderdelen. Zo is er een inspirerende en laagdrempelige mini-documentaire die gepresenteerd wordt door natuurwetenschapper Diederik Jekel. De verschillende onderwerpen uit de campagne komen ook regelmatig voorbij op Twitter en Facebook. Ook zijn op de websites van de Volkskrant en Trouw zogeheten dossierpagina's te vinden. Na de campagne over 'Aardwarmte' en 'Waterstof' is het nu de beurt aan ‘Groen gas’.

Bekijk hieronder de video over groen gas met Diederik Jekel of ga naar ons YouTube-kanaal voor de overige video's over waterstof en aardwarmte. 

Voor meer informatie over de campagne 'missie-energie' ga naar de website: www.missieenergie.nl