Mag het licht uit?

24-10-2019

Op zaterdag 26 oktober doven bedrijven, gemeenten en organisaties in heel Nederland de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing. Ook wij doen dit jaar weer mee.

Net als voorgaande jaren wordt in heel Nederland de Nacht van de Nacht georganiseerd. Op de laatste zaterdag van oktober doven honderden bedrijven, gemeenten, kerken en torens in heel Nederland de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing (het klimaat) en lichthinder. Wij steunen deze actie en doven op zaterdag 26 oktober onze verlichting. Maar niet alleen wij, ook de Martinitoren in Groningen en vele andere bedrijven en instellingen dragen hun steentje bij en doen die nacht de lampen uit.

Activiteiten

In heel Nederland worden zo’n 500 evenementen in het donker georganiseerd. Van workshops nachtfotografie tot een sterrenkijknacht, maar ook tientallen restaurants doven dan de verlichting en organiseren een diner bij kaarslicht. In Groningen kun je bijvoorbeeld een vaartocht maken op het wad of over het Leekstermeer, klimmen in een adventurepark of een boswandeling maken met de Nachtwachter. Er worden talloze activiteiten georganiseerd. Bekijk hier het overzicht.

Foto: M. Koetsier

Foto: M. Koetsier

Successen

  • Steeds meer bedrijven doven structureel de reclameverlichting en aanlichting van gebouwen.
  • Interbest en Mundu, marktleiders op gebied van lichtreclames, doven iedere nacht meer dan 220 lichtmasten tussen 01.00 en 05.00 uur.
  • Afgelopen 5 jaar groeide het aantal activiteiten van 324 naar 510. De Nacht van de Nacht begon in 2005 met 75 activiteiten.
  • Afgelopen 5 jaar verdubbelde het aantal ‘licht uit‘ plekken van 150 naar 310.

Doe ook mee!

Uiteraard kunt u zelf ook meedoen. Steek wat kaarsen aan voor een geweldige sfeer of maak het helemaal donker!

Meer weten over de Nacht van de Nacht? Ga dan naar de website: https://www.nachtvandenacht.nl