GasTerra lanceert animatiefilm over verduurzaming

17-10-2018

Hoe kunnen we klimaatverandering beteugelen? Kijk en lees meer.

Route naar duurzame energievoorziening

In samenwerking met het Groningse videoproductiebureau Strawberry Fields heeft GasTerra een 12 minuten durende animatiefilm over de route naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050 uitgebracht: Morgenland. Deze film, die optimisme over de verduurzaming van onze energievoorziening paart aan realisme over de mogelijkheden, wordt het komende jaar bij tal van gelegenheden en op allerlei plaatsen in het land getoond.

Zo is de film binnenkort te zien tijdens het IVN-congres op 2 november. Dit mede door GasTerra georganiseerde congres over energietransitie vindt plaats op een bijzondere locatie: Wildlands. Ook wordt de film getoond tijdens een Barn Talk van het Groningse energieonderzoekscentrum EnTranCe op 12 december. 

Bekijk alvast de trailer voor een sneak preview!

Educatie

Morgenland wordt aangevuld met lesbrieven, die speciaal voor dit doel zijn samengesteld en voor verschillende schooltypen geschikt zijn. Binnenkort wordt een speciale website voor Morgenland gelanceerd, waar belangstellenden de complete film en de lesbrieven kunnen downloaden.