Eerste trainee Duurzame Energie bij GasTerra

05-12-2013

Groningen, 3 december 2013 – Voor ambitieuze alumni die een loopbaan willen in hernieuwbare energie is er een nieuwe mogelijkheid om zich verder te professionaliseren: het Hanze Traineeship Duurzame Energie. De trainee krijgt als beginnend energieprofessional een tijdelijke, betaalde arbeidsaanstelling bij een (energie)bedrijf en start daarna met de studie voor de mastergraad ‘European Master of Science in Renewable Energy’. De eerste trainee is inmiddels begonnen bij GasTerra.

V.l.n.r. Jan Jaap Aué (Hanze Hogeschool), Toine Bartelet, Gertjan Lankhorst (CEO GasTerra) en Bart Westmaas (Manager P&O GasTerra)

Toine Bartelet is de eerste trainee Duurzame Energie, werkzaam bij GasTerra. Momenteel is hij bezig met een project over biogas (in samenwerking met ECN), waarbij hij onderzoek doet hoe de flexibiliteit op de gasmarkt zich na 2020 ontwikkelt en of daarbij eventueel biogasproductie ingezet kan worden. Bartelet: ‘Het traineeship is een perfecte gelegenheid om zowel bèta-kennis als werkervaring op te doen. En het is een prima voorbereiding om een masteropleiding te volgen.’’

Vereist is een (technische) hbo-/wo-bachelorgraad. Via een selectieprocedure wordt getoetst of iemand geschikt is als trainee. Het Hanze Traineeship bestaat uit twee fasen:

• De premasterfase, met drie dagen per week werken en twee dagen een individueel leertraject;
• European Master in Renewable Energy, een onderwijsprogramma van maximaal 1,5 jaar met een afsluitende werkperiode van een half jaar.

Meer informatie over het traineeship is te vinden op www.hanze.nl.