GasTerra ondersteunt De Harde Leerschool

15-11-2017

Via rugbysport worden jongvolwassenen klaargestoomd voor een baan of een opleiding.

GasTerra is initiatiefnemer en sponsor van de eerste versie van De Harde Leerschool in de provincie Groningen. De Harde Leerschool stoomt deelnemers klaar voor werk of een opleiding via de rugbysport. Naast rugbytraining krijgen de deelnemers dagelijks lessen op het gebied van wereldoriëntatie, weerbaarheid en sociale vaardigheden aangevuld met mentale coaching.

En dat alles om uiteindelijk door te kunnen stromen naar een baan. De Harde Leerschool is bedoeld voor kansarme jongvolwassenen met veel afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn jonge mannen die de kans aangrijpen om voortaan anders om te gaan met gezag, langdurige werkloosheid en criminaliteit.

Het programma duurt acht weken. De hoogtepunten zijn een bivak met het leger op Havelte, een bezoek van een bekende Nederlander, een oefenwedstrijd tegen de studenten van Nijenrode en een slotwedstrijd tegen de Groningse Rugby Club. En natuurlijk de werkgeversdag waarop ze zich kunnen presenteren aan werkgevers die toegezegd hebben deze jongens een echte kans te geven.

Meer informatie over De Harde Leerschool vindt u hier: http://dehardeleerschool.nl/