‘Gasolution’ geeft inzicht in gassector

12-12-2013

Het is 5 voor 12: de aanwezige (technische) kennis bij bedrijven in de gassector verdwijnt met de uitstroom van ervaren medewerkers. Daarnaast zijn nieuwe medewerkers schaars, omdat veel jongeren een negatief beeld hebben over werken in de gassector. Om daar verandering in te brengen heeft de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland (KVGN) een aardgasgame gelanceerd: ‘Gasolution’. Deze game laat spelenderwijs zien dat het gasnetwerk een complex systeem is dat zich voortdurend vernieuwt. Juist dat aspect, innovatie, maakt werken in deze sector interessant en uitdagend. Daarnaast is gas een belangrijke energiebron, nu en in de toekomst; volop carrièremogelijkheden dus.

Gas is vanzelfsprekend

Het negatieve beeld van schoolverlaters en jonge professionals wordt gevoed door vooroordelen: “Gas is niet meer van deze tijd: het is een fossiele brandstof, de naam zegt het al!” “Gas heeft geen toekomst: het raakt uitgeput en nieuwe energiebronnen zijn beschikbaar”;  Gas is niet sexy: “mijn moeder gebruikt het om te koken, suf!” “Gas is vanzelfsprekend: het werkt, wat is de uitdaging voor technici?”

Werken in de gassector is uitdagend

Uitdagingen zijn er juist genoeg. Het belangrijkste doel van Gasolution is daarom het imago en de kennis van de gassector vergroten bij jonge (16-25 jaar) professionals en schoolverlaters met een technische achtergrond op MBO4+ en HBO-niveau.

Geïnteresseerd?
Ga naar de game ‘Gasolution’