Wat gaat er boven Groningen?

27-07-2017

Niets natuurlijk! Al bijna 30 jaar (1989) kent Nederland de slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’. Deze promotiecampagne, in 2008 bekroond met een bronzen Effie voor de meest effectieve reclamecampagne van het jaar, heeft sinds 13 april dit jaar een nieuwe impuls gekregen.

De bedenkers willen bezoekers op ontdekkingstocht sturen door ‘onze’ mooie provincie. In het eerste filmpje voor deze meerjarige campagne worden onder meer het Waddengebied, het Nationaal Park Lauwersmeer en het Groninger Museum getoond. De activiteiten die worden genoemd zijn onder andere wandelen op de bodem van de zee, overnachten op het donkerste plekje met de helderste sterrenhemel en een fietstocht door de geschiedenis.

GasTerra kan, als echt Gronings bedrijf, deze prachtige initiatieven die je uitnodigen om eens naar Groningen te komen, alleen maar onderstrepen. Groningen is niet alleen een prachtige levendige studentenstad voor een leuk weekendje weg, maar ook een hele mooie provincie waar van alles te beleven is.

Deze zomer bruist de stad bijvoorbeeld weer op het Noorderzon festival, theater pur sang. Tot laat in de herfst is in het Groninger Museum de tentoonstelling Rijk in Groningen  Borgen en Stadspaleizen 1600-1800 te zien, prachtig te combineren met excursies naar de borgen in de provincie. En laat de gastvrijheid van de Groningers op de vele nostalgische kerstmarkten je verwarmen tijdens de wintermaanden.

'Er gaat niets boven Groningen' is georganiseerd door de provincie Groningen in samenwerking met de Recron, Hiswa, Koninklijke Horeca Nederland, het Routebureau Groningen en Marketing Groningen.