Studenten en bedrijven zorgen voor feestelijke start van programma CETT

16-09-2015

De Community of Energy Top Talents (CETT) maakt talentvolle jongeren enthousiast voor een carrière in de techniek. Het beurzenprogramma is daarmee een belangrijke pijler van de Human Capital Agenda (HCA) die de aansluiting tussen onderwijs en het innovatieve bedrijfsleven versterkt. GasTerra steunt dit beurzenprogramma voor (techniek)studenten. Afgelopen maandag ging het programma officieel van start.

Persbericht - 15 september 2015

 

Op 14 september 2015 is de Community of Energy Top Talents (CETT) officieel gestart. Masterstudenten en bedrijven tekenden een contract en gaan daarmee intensief samenwerken aan energietransitie. De studenten bereiden zich zo optimaal voor op een carrière in energie en techniek én inspireren andere jonge talenten voor de energiewereld.

De Community of Energy Top Talents (CETT) maakt talentvolle jongeren enthousiast voor een carrière in de techniek. Het beurzenprogramma is daarmee een belangrijke pijler van de Human Capital Agenda (HCA) die de aansluiting tussen onderwijs en het innovatieve bedrijfsleven versterkt.

Techniek is ruggengraat van economische groei


Aanjager van Techniekpact Doekle Terpstra deed de feestelijke aftrap bij netbeheerder TenneT in Arnhem. Hij onderstreept hoe belangrijk het is dat juist jonge mensen  kiezen voor een technische studie en loopbaan: ‘Techniek vormt steeds meer de ruggengraat van de economische groei; het komt terug in alle elementen van het leven’.

Lian Krijger, HR-manager bij TenneT vult aan: ‘Verse kennis en een verse kijk op de wereld zijn nodig voor de energietransitie. Wij laten graag zien hoe interessant en dynamisch het werk is’. TenneT is dan ook één van de deelnemers aan het CETT-programma, waar studenten straks aan de slag gaan. Lees verder