Noorderlink werkervaringsplaatsen

22-07-2014

Ben je pas afgestudeerd en op zoek naar een baan? Ga dan naar de website van Noorderlink!

Via deze website worden worden namelijk werkervaringsplaatsen aangeboden. Door ervaring in de meest uiteenlopende vakgebieden aan te bieden aan pas afgestudeerde hoger opgeleide werkloze jongeren hoopt Noorderlink een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van de kansen op een baan.

Voor wie zijn de Noorderlink werkervaringsplaatsen?

Deze werkervaringsplaatsen zijn voor pas afgestudeerde HBO- of universitair opgeleide jongeren die tussen de drie en negen maanden werkloos zijn. Ben jij één van deze jongeren en ontvang je een bijstand- of WW uitkering? Of heb je geen recht op een uitkering omdat je een partner hebt met een inkomen of omdat je een tijdelijke (niet op je niveau of afstudeerrichting aansluitende) baan hebt gevonden? Dan bieden zij jou graag de kans om werkervaring op te doen via hun werkervaringsplaatsen. Zij hebben hiertoe afspraken gemaakt met Gemeenten en UWV. Overleg met je eigen contactpersoon over de mogelijkheden om met behoud van uitkering ervaring op te doen.

Wat zijn de Noorderlink werkervaringsplaatsen?

De Noorderlink werkervaringsplaatsen bieden jou de mogelijkheid om gedurende een periode van een half jaar (of bij uitzondering langer) ervaring op te doen binnen een functie die aansluit op jouw afstudeerrichting. Je gaat aan de slag met een takenpakket of opdracht en wordt hierbij begeleid door de betreffende organisatie. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat deze ervaring jou helpt bij het vinden van een reguliere baan. Hiertoe mag je gebruik maken van het netwerk van de organisatie waar je werkt.

Kijk voor meer informatie op: http://www.noorderlink.nl/werkervaringsplaatsen