Nieuw televisieprogramma GreenTech bij RTL 4 zoekt jonge uitvinders!

23-01-2014

PERSBERICHT | 23 januari 2014

BETREFT: TELEVISIEPROGRAMMA/RTL 4/WEDSTRIJD/JONGEREN/DUURZAAMHEID/ENERGIE

 

Nieuw televisieprogramma GreenTech bij RTL 4 zoekt jonge uitvinders!

Dit voorjaar komt RTL 4 met GreenTech, een programma waarin jongeren tussen de 9 en 16 jaar strijden om de titel: ‘Beste duurzame uitvinder van het jaar.’ Het programma wordt gepresenteerd door Joris Putman (bekend van o.a. tv-programma’s GTST, Dancing On Ice, Green Dream District en Watt NU?!). De redactie van het programma is op zoek naar kandidaten met een duurzaam idee. Meedoen kan individueel of als groep van max. 4 personen. Ideeën kunnen via de website ingediend worden tot 16 maart 2014.

Voor het tv-programma worden uit de inzendingen de 24 beste ideeën geselecteerd. In iedere aflevering werken de kandidaten onder professionele begeleiding aan een echt prototype of maquette van hun uitvinding. Aan het einde van de aflevering bepaalt de vakjury welke kandidaat door mag naar de finale en daarmee kans maakt op bijzondere prijzen waaronder een echte 3D printer.

GreenTech wordt vanaf 17 mei iedere zaterdag uitgezonden bij RTL 4 om 17.00 uur.

Naast de uitvinderswedstrijd op tv lanceert GreenTech een online wedstrijd voor scholen waarin klassen hun visie op de energietoekomst van Nederland in een zelfgemaakte animatie kunnen presenteren. Kijk voor meer informatie over het tv programma en de animatiewedstrijd op www.greentechtv.nl of stuur een e-mail naar info@greentechtv.nl

 

GreenTech, is een productie van Green Dream Productions en wordt mede mogelijk gemaakt door een breed netwerk van organisaties en bedrijven waaronder:

GasTerra, Philips Research, Shell, Stedin

en

Stichting Urgenda, Unilever, Stichting Natuur en Milieu, Ricoh Learning Services, Jet-Net, Youtech, IVN, Duurzame Pabo en Energy Challenges.