Mag het licht uit?

23-10-2018

Op zaterdag 27 oktober doven bedrijven, gemeenten en organisaties in heel Nederland de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing. GasTerra doet mee.

Net als voorgaande jaren wordt in heel Nederland de Nacht van de Nacht georganiseerd. Op de laatste zaterdag van oktober doven honderden bedrijven, gemeenten, kerken en torens in heel Nederland de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing (het klimaat) en lichthinder. GasTerra steunt deze actie en dooft op zaterdag 27 oktober zijn verlichting. Maar niet alleen wij, ook de Martinitoren in Groningen en vele andere bedrijven en instellingen dragen hun steentje bij en doen die nacht de lampen uit.

Activiteiten

In heel Nederland worden zo’n 500 evenementen in het donker georganiseerd. Van workshops nachtfotografie tot een sterrenkijknacht, maar ook tientallen restaurants doven dan de verlichting en organiseren een diner bij kaarslicht. In Groningen kun je bijvoorbeeld een nachtwandeling maken in het Nationaal Park Lauwersmeer of een vaartocht over het Leekstermeer maken. Bekijk hier alle activiteiten.

Foto: M. Koetsier

Foto: M. Koetsier

Een mooi succes

Interbest BV, marktleider op gebied van lichtreclames, doofde al eerder tijdens de Nacht van de Nacht alle 180 lichtmasten langs de snelwegen en blijft die voortaan ook iedere nacht doven tussen 1 en 5 uur ’s nachts.

Uiteraard kunt u zelf ook meedoen. Steek wat kaarsen aan voor een geweldige sfeer of maak het helemaal donker! 
Meer weten over de Nacht van de Nacht? Ga dan op de website: https://www.nachtvandenacht.nl