Let y/our energy flow

03-06-2016

Reizende energie-expositie Re:charge brengt energietransitie in beeld

Zaterdag 4 juni 2016 kan heel Groningen weer genieten van De Nacht van Kunst & Wetenschap. Dit jaar staat de Nacht in het teken van het hart. Tijdens de Nacht krijgen onderzoekers, wetenschappers, kunstenaars en andere creatievelingen volop gelegenheid om hun talent of onderzoek op het terrein van het hart te laten zien. Extra aandacht is er voor de cross-over tussen kunst en wetenschap. Maar de Nacht heeft meer te bieden. GasTerra steunt de Nacht met RE:charge. RE:charge is een reizende wetenschapsexpositie over energietransitie van de Energy Academy Europe en Science LinX, het science center van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze expo is tijdens de Nacht te bewonderen in de Der AA-kerk.

Transities zijn niet nieuw. We hebben in onze geschiedenis al leren omgaan met vuur, taal, landbouw, olie, kolen en gas… grote transities. Nu bevinden we ons aan het begin van de overgang naar een duurzame energievoorziening. Een megatransitie. Op dit moment is het nog een dynamisch spel van snelle en langzame innovaties, maar de energietransitie moet uiteindelijk leiden tot een structurele verandering.

Dat is niet eenvoudig. We bevinden een tijdperk van overvloed en trends. Hoe moeten we in die omstandigheden duurzaam consumeren en produceren: eten, wonen en reizen? Hoe is de energy lifestyle? Kun je vastgeroest gedrag doorbreken? Hoe gooi je het roer om? Hoe verloopt een transitieproces en welke rol hebben burgers hierin? Hoe kunnen wetenschap en technologie hierbij helpen?

Met RE:charge helpen de Energy Academy Europe en Science Link u op weg. RE:charge uzelf. RE:shape en RE:wire uw en onze toekomst met een RE:mix van energiestromen… Let y/our energy flow.

Om overzicht te houden en u wegwijs te maken in het programma van de Nacht van Kunst en Wetenschap, is er naast het programmaboekje een speciale app gemaakt onder de naam ‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’. In deze app staan ook verschillende routes die u kunt volgen.