Lesmateriaal en 21.500 atlassen voor scholen

06-11-2013

Voor aanvang van het nieuwe schooljaar hebben alle middelbare scholen van Nederland een gratis set van 15 exemplaren ontvangen van De Bosatlas van de energie. Op basis van historische bronnen, actuele gegevens en toekomstscenario's van de energie brengt deze Bosatlas verleden, heden en toekomst van energie in Nederland in beeld. Met honderden kaarten en prachtige luchtfoto's maakt de atlas zichtbaar dat energie een cruciaal fundament onder de Nederlandse samenleving was, is en blijft.

Tijdens de jaarlijkse onderwijsdag van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap op 1 november jl. is door Noordhoff Uitgevers het onderwijsmateriaal bij de atlas geïntroduceerd. Verspreiding van zowel atlas als onderwijsmateriaal is mogelijk gemaakt door een grote groep sponsoren uit de wereld van overheid en bedrijfsleven.

Opdrachten bij De Bosatlas van de energie

Energie is ook een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs. Door de verspreiding van klassensets van De Bosatlas van de energie is een waardevolle informatiebron beschikbaar gekomen voor docenten en leerlingen. Hoogleraar onderwijsgeografie Joop van der Schee aan de Vrije Universiteit Amsterdam ontwikkelde samen met geograaf Henk Trimp twee lespakketten die leerlingen in onder- en bovenbouw wegwijs maken in de atlas en daarmee in de wereld van de energie.

Klik op de afbeelding of op onderstaande links om de opdrachten te downloaden:

Opdrachten voor onderbouw voortgezet onderwijs

Opdrachten voor bovenbouw voortgezet onderwijs

 

Ga voor meer informatie naar www.bosatlasenergie.nl.