Koninklijke opening EnTranCe

14-10-2015

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag 13 oktober EnTranCe, de energieproeftuin van het Noorden geopend. In deze proeftuin voor energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe werken studenten en onderzoekers nauw samen met bedrijven, waaronder GasTerra. Samen zoeken zij naar innovatieve oplossingen voor de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op schone energiebronnen.

GasTerra heeft in deze proeftuin brandstofcellen en HRe-ketels geplaatst, om de integratie van energiesystemen op micro- (iHome) en op meso-niveau (iBalance) te laten onderzoeken. GasTerra draagt met kennis en financiële ondersteuning actief bij aan de ontwikkeling en introductie van nieuwe energietechnologieën.

Na de opening werd de Koning rondgeleid door studenten uit de regio. Zij zullen samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen laten zien. De Koning kreeg projecten te zien waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water en een brandstofcelauto waarbij de nadruk lag op efficiënt energiegebruik.

Felicitatie Dagblad van het Noorden
Felicitatie Dagblad van het Noorden