Jongeren realiseren aanzienlijke energiekostenbesparing op scholen

15-06-2015

Energy Challenges: 3800 leerlingen van 11 scholen uit de provincie Groningen hebben afgelopen maanden hard gewerkt om hun school en omgeving bewust te maken van energie en energiebesparing.

Vrijdag 19 juni wordt van 11:15 uur tot 13:45 uur de energiebesparingscampagne Energy Challenges seizoen 2014/2015 feestelijk afgesloten. Bij dit project hebben zo’n 3800 leerlingen van 11 scholen uit de provincie Groningen zeven maanden lang hard gewerkt om hun school en omgeving bewust te maken van energie en energiebesparing. In die periode is een gasbesparing van bijna 20 procent bereikt en is de uitstoot van CO₂met 29 ton teruggebracht.

Tijdens de slotmanifestatie zullen alle schoolteams hun prestaties presenteren, zodat duidelijk wordt wie er in de prijzen vallen. Daarbij zullen scholieren ook een energiemarkt inrichten die door Commissaris van de Koning Max van den Berg wordt geopend. Ook Wethouders Mattias Gijsbertsen (Gemeente Groningen) en Lea van der Tuin (Gemeente Bellingwedde) zijn aanwezig en zullen zien hoe de toekomst van de duurzame energiehuishouding begint bij de jeugd.

Lees hier het volledige persbericht.