Gezocht: Energie-ondernemers voor nieuwe economie

11-01-2017

Het trainingsprogramma Energy Venture Lab gaat eind januari van start. Hierin worden energie-ideeën en -ondernemers klaargestoomd voor de markt.

De energietransitie brengt volop kansen. ‘Energie-innovaties komen niet alleen van de Willy Wortels van deze wereld maar vaak uit het midden- en kleinbedrijf,’ zegt programmamanager Maurits Alberda.  ‘Meestal omdat er een noodzaak voor is zoals verbetering van productieprocessen of een veranderde vraag uit de markt. Een ondernemer is altijd bezig met innovatie – ook al noemt hij dat niet zo.’

Maar met een goed idee ben je er nog niet: de weg naar een schaalbaar verdienmodel, een bedrijfsmatige toepassing, toegang tot netwerken of kapitaal kan moeizaam zijn. Om dat traject te ondersteunen is Energy Venture Lab opgezet. Een jaar lang, wekelijks op vrijdag worden de deelnemers getraind en gecoached om hun energie-idee optimaal klaar te stomen voor de markt. Gratis? ‘Dat lijkt verdacht maar daar is een reden voor: alle partijen die bij Energy Venture Lab betrokken zijn, overheden als Provincies en Gemeentes voorop, hechten grote waarde aan het aanjagen van de nieuwe energie-economie en ondersteunen dit programma. Bovendien moet je eerst nog wel door onze selectie komen om het traject gratis te kunnen doen. Alle reden om met ons een praatje te komen maken op vrijdag!’ besluit Alberda.

De informatiemiddag begint vrijdag om 15.00 uur. Meer informatie en aanmelden via  www.energyventurelab.com .

Energy Venture Lab wordt mede mogelijk gemaakt door Gasunie, ENGIE en GasTerra, naast overheden en kennisinstellingen. Het is de formule van EAE om naast kennisverspreiding via opleiding en onderzoek te zorgen dat die kennis daadwerkelijk wordt ingezet in de samenleving – en dat alles om de energietransitie te versnellen.

 

Energy Academy Europe is een internationaal centre of excellence voor energietransitie dat zich richt op onderwijs, onderzoek en innovatie. Een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen, ondersteund door partners uit de energiebranche en overheid.

PERSBERICHT

Groningen, 11 januari 2017

Eind januari gaat Energy Venture Lab, een project van Energy Academy Europe, van start. Het trainingsprogramma door specialisten van energiebedrijven, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool maakt nieuwe energie-ideeën en -ondernemers klaar voor de markt. Op vrijdag 13 januari a.s. is de laatste informatiemiddag in de Energy Barn op Zernike Campus. Voor 20 geselecteerde deelnemers is het bedrijfsversnellerprogramma, ter waarde van zo’n EUR 25.000 gratis.