GasTerra zoekt een business-analist/planner

06-12-2018

Vacature: de Afdeling Optimalisatie & Planning zoekt een collega (m/v) voor 1,0 fte (32 - 40 uur per week)

Wie zijn wij?

GasTerra is groothandelaar in aardgas en groen gas. We kopen gas van binnen- en buitenlandse producenten op de vrije gasmarkt en hebben al meer dan vijftig jaar ervaring op dit gebied. Ook dragen we op een actieve manier bij aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op het gebied van gas en energie en onderschrijven we de noodzaak van een verantwoorde transitie naar een klimaatneutrale energievoorziening.

De afdeling Optimalisatie & Planning plant de inzet van de beschikbare middelen zoals Groningenveld, Norg, Grijpskerk en Alkmaar en voorspelt het overige aanbod uit kleine gasvelden. Vervolgens vertaalt de afdeling het beschikbare aanbod van aardgas naar verkoopruimte voor de korte en lange termijn. Hierbij monitoren wij of er voldoende capaciteit resteert waarmee de collega’s GasTerra’s portfolio in balans kunnen houden.

Wie zoeken wij?

Als business-analist/planner ga je bezig met het vernieuwen en verfijnen van planningsmethodieken. Je bedenkt modellen in het licht van externe ontwikkelingen, zoals de afbouw van gaswinning uit Groningen en continuïteit van leveringszekerheid in de gasmarkt. Je ontwikkelt voorspellingen voor de dagelijkse gasvraag en -aanbod voor een aantal jaren vooruit, op basis van diverse variabelen. Je rekent scenario’s door waarmee je de optimale inzetstrategie voor productie- en bergingsfaciliteiten bepaalt, binnen een breed scala aan randvoorwaarden.

Feitelijk bouw jij modellen om de informatie te leveren waarmee je collega’s dagelijks de optimale besluiten kunnen nemen over de inzet van productie- en bergingsfaciliteiten. Je hebt daardoor veel contact met onze gasverkopers en –inkopers en met bedrijven als NAM en Gas Transport Services. Jij geeft mede invulling aan de ontwikkeling en het onderhoud van het instrumentarium van de afdeling OP (voornamelijk modellen in Excel, Python en Ebase). Onderstaande onderdelen zijn onderdeel van jouw uitdaging:

  • Data ontsluiten, koppelen en inzichtelijk maken;
  • Statistische analyse, dynamische modellering en simulaties, scenario modellering;
  • Inventariseren en implementeren van winwins in de modelleeractiviteiten.

Profiel

Je hebt een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld toegepaste wiskunde of econometrie. Inmiddels heb je  een aantal jaren werkervaring en weet je hoe je beweegt in een team en organisatie. Je combineert jouw sterk analytische instelling en ervaring met een voorliefde voor het ontwikkelen van mathematische modellen. Daarin ben je innovatief en hou je van uitdagingen. Tegelijkertijd zoek je naar verbetermogelijkheden en standaardisatie. Je bent een teamspeler en kunt in overleg met de klant goed inschatten wat de vraag is en hoe je via modellen telkens de juiste antwoorden kunt genereren. Zowel mondeling als schriftelijk ben je overtuigend in je presentatie.

Wat bieden wij?

We bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Hoewel we starten met een jaarcontract hebben we de ambitie om je langer aan ons te binden. We staan open voor diverse vormen van verbintenis. De afdeling Optimalisatie & Planning wordt jouw thuisbasis. Van daaruit bestaat de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in een commerciële omgeving.

Geïnteresseerd in deze functie bij GasTerra? Mail dan voor 10 december a.s. naar GasTerra, t.a.v. Roelie Hoving, hr@gasterra.nl. Bij haar kun je ook terecht als je meer informatie over de procedure wilt. Bel dan 050- 364 8825.

Wil je eerst meer over deze functie weten? Neem dan contact op met Harmen Kremer (tel. 06-46723621) of Olivier Zinck (tel. 06-11005549).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.