GasTerra sponsort zonneboot met groen gas

28-06-2016

Op EnTranCe is het afgelopen jaar hard gewerkt aan een zonneboot die van 2 tot 9 juli mee zal doen aan de Dutch Solar Challenge 2016.

Op 2 juli starten de boten in Amsterdam om op 9 juli in Leeuwarden aan te komen. Voornamelijk technische studenten, ondersteund door het bedrijfsleven, hebben hun eigen boot gebouwd. Naast verschillende teams uit Nederland doen er ook teams uit Amerika, Bahrein, België, Brazilië, China, Finland, Hongarije, Indonesië en Polen mee.

De boten mogen alleen gebruik maken van duurzame voortstuwing op basis van zonne-energie. Bij de start wordt vertrokken met volle accu’s. Deze accu’s dienen te worden opgeladen met duurzaam opgewekte energie. Bij de boot van het S.D.O.G. Racing Team (Stichting Duurzame Ontwikkeling Groningen) zal dat gebeuren met een generator met als brandstof groen gas. GasTerra heeft deze groene stroom opwekker gesponsord.

Wij wensen het S.D.O.G. Racing Team veel succes bij de Dutch Solar Race 2016 en zijn benieuwd of het groene gas de boot wat extra wind in de zeilen zal geven.