GasTerra ondersteunt Tschumipaviljoen Groningen

26-08-2014

Aan de overkant van GasTerra's kantoor staat het Tschumipaviljoen. Dit paviljoen is ontworpen door de Frans-Zwitserse architect Bernard Tschumi, gevestigd in Parijs en New York. In 1990 is het paviljoen gerealiseerd in het kader van de kunst- en architectuurmanifestatie What a Wonderfull World! Music Video’s in Architecture.

Het paviljoen wordt beheerd door stichting Tschumipaviljoen met als doel er kunstenaarsprojecten te laten zien. Daarbij ligt de nadruk op projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne media. Uitingen van e-cultuur krijgen hierdoor kans om in het centrum van Groningen zich in de openbare ruimte te manifesteren, zodat een breed publiek er kennis van kan nemen.     

Onderstaand project is op dit moment zichtbaar:

Pneumatic Sponge Ball Accelerator van Niklas Roy 14 juni 2014 - 28 september 2014

Een 250 meter lang, transparant pijpenstelsel met aan beide uiteinden twee transparante containers. Deze zijn gevuld met 1000 zwarte, schuimrubber ballen. Achter het glas is een rode hand zichtbaar. Wanneer iemand hierop drukt worden de ballen met een enorme snelheid door hte doolhof van pijpen, van de ene naar de andere container gecatapulteerd. De verplaatsing wordt veroorzaakt door een krachtige luchtstroom die wordt opgewekt door een pneumatische pomp. Het transport van alle ballen neemt een paar  minuten in beslag zodat toeschouwers de mogelijkheid hebben om rond het paviljoen te wandelen en het spektakel vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Bekijk meer over het project:
https://vimeo.com/99175591
https://vimeo.com/99514565

 

Pneumatic Sponge Ball Accelerator van Niklas Roy
Pneumatic Sponge Ball Accelerator van Niklas Roy