Eerste editie TransFuture Festival geslaagd

29-06-2015

GasTerra werkte mee aan festival en scholencompetitie

Combineer het thema energie met lekker eten en fijne muziek en maak er een festivalconcept van. Dat dit een succesformule was, bewees het TransFuture Festival bij EnTranCe (het energie innovatielab op de Zernike Campus) in Groningen. ​Bezoekers van het festival konden hier op donderdag 18 en vrijdag 19 juni de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van energietransitie zien.

Op donderdag werd ‘Het Grote Europese Energiedebat’ gehouden. Vooraanstaande sprekers uit de regio en de Europese politiek kruisten de degens. Tegelijkertijd werden in de Transitietent presentaties gegeven door Solentec, Park Management en Warmtestad over hun duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld de opslag van warmte en koude in de ondergrond.

Bedrijven, onderzoekers, studenten en algemeen publiek konden elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen tijdens demonstraties, rondleidingen en experimenten.

Op vrijdag was EnTranCe het strijdtoneel van de scholencompetitie ‘Energy Challenges’. Zo’n 300 leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit Groningen presenteerden hun ideeën om hun school energiezuiniger te maken. De teams die de beste resultaten boekten, gingen de strijd met elkaar aan in de finale.

Onder het genot van een hapje en een drankje en een heerlijke barbecue op groen gas (afkomstig van suikerbieten!) konden de bezoekers genieten van live muziek van bands uit Noord-Nederland en van de inmiddels landelijk doorgebroken singer/songwriter Elske de Wall.

Het eerste TransFuture Festival zorgde voor een mooi begin van het weekend en vormde een nieuwe impuls op weg naar een duurzame energietoekomst.

Volgend jaar nog groter, beter en groener!