Ed Nijpels neemt advies jonge energieprofessionals in ontvangst

15-11-2017

Deelnemers Energiepodium Masterclasses schrijven eigen Energieakkoord

De afgelopen weken hebben 60 jonge energieprofessionals gewerkt aan een advies voor de onderhandelaars van het Tweede Energieakkoord. GasTerra maakte dit mogelijk met een reeks van vier Energiepodium Masterclasses, waaraan ook Tjitske Brand, Gerard Martinus, Karel van der Lingen en Michel Dubbelboer deelnamen.

In het advies komen de jonge professionals met aanbevelingen voor de energiewereld van 2030. Zij zijn de toekomstige top van de organisaties die hun handtekening hebben gezet onder het eerste Energieakkoord.

Op de slotbijeenkomst van 25 oktober nam Ed Nijpels, de voorzitter van de Borgingscommissie, de aanbevelingen in ontvangst. Hij zei toe de aanbevelingen te delen met de onderhandelaars. “Er staan zeker 20 ideeën in die we zonder aanpassingen kunnen overnemen.” Afgesproken is dat de groep in het eerste kwartaal van 2018 terugkomt bij de SER om verder te praten.

GasTerra-CEO Annie Krist vertelde op de slotbijeenkomst over haar eigen ervaringen als jonge werknemer in de energiesector. “Ik herinner me nog een congres waarop we T-shirts droegen met de tekst ‘après nous le soleil’.”

Het advies ‘Energie voor onze gezamenlijke toekomst’ is hier te lezen.