Certificaat voor eerste energietransitie trainee

09-07-2014

Toine Bartelet is de eerste trainee energietransitie werkzaam bij GasTerra. Oktober 2013 is Toine gestart met zijn traineeship, dat ontwikkeld is voor ambitieuze alumni die zich verder willen ontwikkelen binnen de energietransitie. Deze samenwerking tussen GasTerra, de Hanzehogeschool en Energy Academy Europe (EAE) dient ter voorbereiding op een Europese master in Sustainable Energy Systems. Toine heeft inmiddels zijn certificaat behaald.

Achter (v.l.n.r.): Hans Overdiep (GasTerra), Wim van Gemert (Hanze), Gerrit Kuiken (Hanze), Jarry Scheepens-Hasek (Hanze) en Gerard Martinus (GasTerra). Voor (v.l.n.r.): Gertjan Lankhorst (GasTerra), Toine Bartelet,  Jan-Jaap Aué (Hanze).
Achter (v.l.n.r.): Hans Overdiep (GasTerra), Wim van Gemert (Hanze), Gerrit Kuiken (Hanze), Jarry Scheepens-Hasek (Hanze) en Gerard Martinus (GasTerra). Voor (v.l.n.r.): Gertjan Lankhorst (GasTerra), Toine Bartelet, Jan-Jaap Aué (Hanze).

Het traineeship bestond uit 3 dagen per week werken bij GasTerra en 2 dagen per week kennis opdoen bij de Hanzehogeschool. Toine had vanuit zijn opleiding aan de Universiteit vooral een economische achtergrond. Vanuit de Hanzehogeschool en EAE heeft hij door verschillende leeractiviteiten zijn technische kennis kunnen verbeteren. Ook heeft hij in Denemarken een cursus gevolgd om meer te leren over het ontwerpen van duurzame energiesystemen.

Binnen GasTerra heeft Toine meegewerkt aan projecten bij verschillende afdelingen. Zo heeft hij o.a. gekeken naar de rol van biogas, de ontwikkeling van de Nederlandse gashandelsmarkt en naar toekomstscenario’s voor het project Duurzaam Ameland. Het is een dynamische periode geweest, waarbij kennis uit leerprogramma’s meteen toegepast kon worden op projecten van GasTerra. Zowel voor Toine, GasTerra als de Hanzehogeschool een Win-Win-Win situatie.

Het concept van het traineeship, waarbij werken en leren wordt gecombineerd, is volgens Toine een unieke manier om ervaring op te doen. Het is een periode geweest waar hij veel van heeft geleerd en veel aan heeft in zijn toekomstige carrière: “Het is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in het vormgeven van het energiesysteem van de toekomst en zich daarin verder wil ontwikkelen”.

Meer informatie over het traineeship is te vinden op www.hanze.nl.