Groningen

GasTerra is een Gronings bedrijf, dat investeert in zijn personeel en in maatschappelijke, sportieve en culturele activiteiten. Daarbij richt GasTerra zich primair op de stad en regio Groningen.

Dat is niet voor niets. Het grootste deel van GasTerra’s portfolio bestaat uit Gronings gas en het kantoor is in Groningen gevestigd. Kortom, de onderneming mag een grote speler op de Europese gasmarkt zijn, we zijn vooral een Gronings bedrijf en dragen graag bij aan het leven in de stad en de regio.

Sponsoring en donaties

GasTerra richt zich qua sponsoring primair op de stad en regio. We sponsoren verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, educatie en maatschappij. Dit dient ook een bedrijfseigen doel. We willen hiermee de naam van de onderneming en de rol die wij lokaal en internationaal spelen, onder de aandacht brengen.

GasTerra moet de komende jaren reorganiseren om -bij veranderende markomstandigheden- ook in de toekomst de waarde van het Nederlandse aardgas te blijven maximaliseren. Dit betekent dat het sponsor- en donatiebudget de komende jaren zal verminderen.

Niettemin zien we steeds meer sponsoraanvragen op ons afkomen. Dit zorgt ervoor dat we keuzes moeten maken om meerdere partijen (financieel) te kunnen ondersteunen. Ook vinden we het belangrijk om een initiatief op weg te helpen, waarna het zelfstandig of met andere partners verder kan gaan. Om die reden namen we in 2015 afscheid van enkele partners en startten we de samenwerking met anderen. 

Initiatieven die in 2015 ook konden rekenen op financiële steun van GasTerra, zijn onder andere de Walk for Life (kankerbestrijding), GasTerra Ladies Run (Pink Ribbon), diverse liefdadigheidsinstellingen waaronder Voedselbank en Humanitas voor de armoedebestrijding in Groningen en het Tschumipaviljoen, een openbare ruimte waar projecten op het gebied van kunst, beeldcultuur, video en architectuur in een openbare ruimte worden getoond.

Sport

GasTerra sponsort ook in 2016 de Walk for Life; een charity run rondom het Paterswoldse Meer waarvan de opbrengsten naar het UMCG Kanker Research Fonds gaan. Ook de GasTerra Ladies Run, een jaarlijks hardloopevenement dwars door het centrum van Groningen, kan rekenen op steun van GasTerra, net als de Stiching Schaaktopteam Groningen.

Cultuur

Sinds de bouw van het nieuwe Groninger Museum is GasTerra (destijds onderdeel van Gasunie) hoofdsponsor. GasTerra sponsort het museum elk jaar met een vast bedrag om spraakmakende tentoonstellingen mogelijk te maken.

Verder zijn wij sinds 2010 hoofdsponsor van het Prins Claus Conservatorium en stelt fondsen beschikbaar voor beurzen en stipendia om talentvolle jonge musici het beste uit zichzelf te helpen halen. Op muziekgebied kan ook het jaarlijkse jazzfestival Swingin’ Groningen rekenen op ondersteuning.

Maatschappij

GasTerra steunt verschillende charitatieve doelen in en om de stad. In de meeste gevallen gaat het om kleinere bedragen voor lokale initiatieven. Denk daarbij aan projecten gericht op zorg voor ouderen, hulp aan gehandicapten, verhoging van de leefbaarheid van oude buurten en activiteiten waarbij geld wordt opgehaald voor tal van goede doelen, zoals de kankerbestrijding. In een enkel geval steunen we grote maatschappelijke projecten. In 2015 heeft GasTerra een sponsorcontract afgesloten met het Huis voor de Sport voor bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs in de Provincie Groningen. Daarnaast zijn wij partner geworden van De Brug Provincie Groningen die sportieve activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking, waaronder de Special Olympics Groningen.

Special Olympics Groningen
Special Olympics Groningen

Sponsoring aanvragen

Wilt u een sponsor-/donatieverzoek doen? Hier kunt u een sponsoraanvraag indienen.