Werkplek

Werkplek

Het Nieuwe Werken

Dit houdt onder andere in dat we in ons kantoor geen vaste werkplekken hebben. Daarnaast hebben medewerkers de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ICT-oplossingen voor onderlinge communicatie en samenwerking.

Kantoorzones

Het kantoor kan zo worden geregeld dat bij een niet volledige werkbezetting bepaalde kantoorzones automatisch buiten gebruik gesteld worden. Dit geldt zowel voor het binnenklimaat als voor de verlichting. Door de zonering is het energiegebruik voor verwarming, koeling of verlichting efficiënt afgestemd op de daadwerkelijke energiebehoefte.

Papiergebruik

De invoering van Het Nieuwe Werken, waarbij zo beperkt mogelijk met papier wordt gewerkt, laat een forse daling van het papiergebruik zien. Deze trend zal zich ongetwijfeld nog verder voortzetten. 

Kopieermachines

De tonercartridges van de kopieermachines worden ingezameld en afgevoerd waarna ze worden gerecycled.

Verlichting

We hebben In het kantoor veel aandacht aan de verlichting besteed. Zo maken we gebruik van pendelarmaturen met circa 75% lichtval naar de werkplekken en 25% licht naar het plafond, waardoor een hoge mate van lichtbeleving en ruimtelijkheid is gecreëerd. Daarbij is gebruik gemaakt van plafondmateriaal dat in hoge mate reflecterend is. Als (nog) meer licht op de werkplek gewenst is, kan een individuele, twee-traps regelbare led-bureaulamp worden bijgeschakeld. Deze lamp wordt bij einde bedrijfstijd automatisch uitgezet.