Testimonial Forecaster

‘Er heerst een hele collegiale sfeer en dat is heel prettig’

Zwanet Mulder, forecaster

In 2005 is Zwanet bij GasTerra begonnen bij de Klantendesk. Dit was destijds de commerciële backoffice die de accountmanagers ondersteunde. Twee jaar later is ze werkzaam als business analist voor de afdeling ME, de afdeling die het gas verkoopt aan de energiedistributiebedrijven. Van daaruit is zij doorgestroomd naar de Prijzendesk, waar zij verantwoordelijk was voor het berekenen en afgeven van diverse prijzen voor de energiepartijen waarmee GasTerra een contract heeft of in onderhandeling is. Dat heeft Zwanet tot begin 2013 gedaan, daarna is ze gaan werken bij de planningsafdeling als forecaster, waar zij samen met het forecastingteam de verkoop- dan wel inkoopruimte voor de korte termijn bepaalt.

Prettige cultuur

GasTerra is een unieke organisatie met hele betrokken medewerkers. Er heerst een hele collegiale sfeer. Collega’s zijn erg bereidwillig om elkaar te helpen en je kunt elkaar gemakkelijk aanspreken, dat zorgt voor een prettige werkomgeving. Daarnaast krijg je bij GasTerra veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

GasTerra 2018

Vanuit de ondernemingsraad ben ik erg nauw betrokken geweest bij het GasTerra 2018 traject. De doelstelling van het GasTerra 2018 traject was om een efficiënte organisatie in te richten op basis van een nieuw ingericht commercieel proces om GasTerra in staat te stellen de waarde van het Nederlandse aardgas in een veranderende markt te maximaliseren.

De ondernemingsraad heeft hier een hele actieve rol in gespeeld en een groot deel van de adviezen die de ondernemingsraad heeft uitgebracht zijn overgenomen. Kijkend naar het eindresultaat vind ik het positief dat er, ondanks de substantiële reductie van de personeelsomvang, geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Het GasTerra 2018 traject heeft mij zelf ook aan het nadenken gezet over mijn werk nu en over wat ik eigenlijk wil. Het is natuurlijk altijd goed om jezelf te blijven onderzoeken en om te kijken waar je eigen mogelijkheden liggen, maar ik ben daar nu meer over gaan nadenken en dat ervaar ik als positief.

Balans tussen werk en privé

De balans tussen werk en privé is voor mij goed te regelen. Dit komt doordat ik gebruik maak van mijn recht op ouderschapsverlof. Hierdoor werk ik momenteel 30 uur per week, zodat ik ook thuis kan zijn voor mijn kinderen. Daarnaast biedt GasTerra de mogelijkheid om thuis te werken en zijn er flexibele werktijden. Het is erg fijn dat deze mogelijkheden geboden worden, het geeft je meer vrijheid en dat is erg fijn met een jong gezin.