Testimonial Accountmanager

‘Het viel me meteen op hoeveel verantwoordelijkheid je krijgt als medewerker en hoe behulpzaam collega’s zijn’

Thijs van Hittersum, accountmanager

Nadat ik mijn studie Bedrijfskunde heb afgerond, ben ik in 2008 bij GasTerra gaan werken. Mijn eerste functie was op de afdeling Marktonderzoek. Dit was erg prettig, omdat hier de ruimte wordt geboden om de energiemarkt goed te leren kennen. Daarnaast krijg je snel met veel verschillende afdelingen binnen het bedrijf te maken. Hier viel het mij meteen op hoeveel verantwoordelijkheid je hier krijgt als medewerker en ook hoe behulpzaam collega’s zijn. Vervolgens ben ik als analist gaan werken op een commerciële afdeling. Hier ondersteun je de accountmanager in de onderhandelingen en heb je zelf ook veel klantcontact.

Internationaal

Tijdens mijn periode als business analist ben ik een jaar gedetacheerd geweest bij het Internationaal Energy Agency (IEA) in Parijs. Het was een fantastische ervaring om een jaar in een internationale omgeving te werken en in een wereldstad te wonen. In Parijs werkte ik op de afdeling Gas, Coal & Power Markets. Zo leverde ik een bijdrage aan verschillende publicaties van het IEA. Ook was het erg leuk om namens het IEA presentaties te geven op energieconferenties.

‘Erg prettig omdat er ruimte geboden wordt om de energiemarkt goed te leren kennen’

Het eerste aanspreekpunt

Mijn huidige functie is accountmanager bij de afdeling Gasverkoop. Wij proberen het gas te verkopen dat nog niet via langetermijncontracten aan de landen om ons heen geleverd wordt. Hoewel ik als accountmanager het eerste aanspreekpunt voor de klanten ben, is het afsluiten van een nieuw contract echt teamwork. Bij ieder contract zijn namelijk ook analisten, juristen en contractuitvoerders betrokken. Daarnaast vind ik het erg prettig dat het afsluiten van een contract -naast een commerciële onderhandeling- betekent dat je ook meedenkt met de klant. Het is namelijk in ons beider belang dat iedereen uiteindelijk tevreden is met het contract.

Bruisend bedrijf

GasTerra is ondanks de roerige tijden voor aardgas nog steeds een gaaf bedrijf om voor te werken. Er heerst een prettige sfeer en mensen communiceren open met elkaar. Door ‘het nieuwe werken’ is het daarnaast goed mogelijk om werk en privé op elkaar af te stemmen.